VBMS چیست؟ Vira Buisness Management System
سامانه هوشمند مدیریت کسب و کار یا Vira Buisness Management System محصولی منحصرفرد طراحی شده توسط
گسترش سريع صنعت فناوري اطلاعات در ايران افق هاي تازه اي را پيش روي توسعه كشور در برنامه هاي كلان و طرح هاي راهبردي ملي گشوده است و امكان اشتغال گسترده، سودآوري مناسب و در دسترس بودن منابع موردنياز به رشد اين صنعت در ايران شتاب بخشيده است. اقبال عمومي به فعاليت تحصيلي و شغلي در اين صنعت با توجه به ظرفيت هايي كه در توانمند سازي صنايع ديگر ، افزايش بهره وري و كارايي حوزه هاي مختلف ايجاد مي كند فعالان اين حوزه را ملزم مي دارد تا علاوه بر دانش نظري و تئوريك، در گام عملياتي و اجرائي نيز مهارت ها و توانمندي هايي را جهت پاسخگويي به انتظارات اين حوزه كسب نمايد، كه در ادامه از حيث كاربرد به 12 مهارت کلیدی و اصلي مورد انتظار از يك مسئول فناوري اطلاعات مي پردازيم
تعيين اهداف عملياتي ، نقاط ضعف و ريسك هاي كاري از يكسو و تدوين سند هاي مديريت ريسك ، مديريت پروژه و مستندات طرح هاي عملياتي از جمله قابليت هاي مورد انتظار از هر مدير یا مسئول شايسته اي مي باشد، که واحد فناوری اطلاعات نیز از این قاعده مستثنی نیست.
تسلط بر پیکربندی و راه اندازی سرویس هایی نظيرFTP,WDS DHCP ,DNS ,Active Directory , IIS , بر پايه ويندوز يا لينوكس كه صلاحيت علمي براي مهندسان فناوري اطلاعات در اين زمينه ها با اخذ مداركي همچون MCSA يا LPIC1,2 احراز مي گردد از ابتدایی ترین و زیرساختی ترین امور محوله به فناوری اطلاعات است.
با هدف كاهش انرژي مصرفي ، هزينه هاي سخت افزاري ، افزايش سرعت بازيابي ، پايداري، راندمان و كارايي امروزه بسيار ضروري مي باشد كه از سيستم هاي مجازي ساز بهره برد و اين مهم امروزه توسط چهار مجازي ساز به نام هاي , VMWARE OpenVZ, Microsoft HyperV, و Cytrix Xen در دنيا صورت مي گيرد كه دو مورد اول در ايران محبوبيت و كاربرد بيشتري داشته و حداقل تسلط بر يكي از آنها براي مدير فناوري اطلاعات لازم و ضروري است.
داشتن اشراف تئوري در خصوص معماري و همبندي ارتباطات و مسير يابي در شبكه، از وظايف مهم يك مدير IT است ، كه حداقل سطح مهارتي مورد نياز براي تصدي اين مسئوليت همان متخصص شبكه يا Network Associate است كه در شركت سيسكو با مدرك CCNA و در شركت ميكروتيك با عنوان MTCNA و شركت هوواوي تحت عنوان HCNA احراز صلاحيت مي گردند.
امروزه يكي از اصلي ترين دغدغه هاي مديران فناوري اطلاعات امنيت اطلاعات و سرويس ها در شبكه ها ست ، حملات هدف مند و سازمان يافته ، آلودگي به ويروس ها و تروجان ها ، حفره هاي امنيتي و خرابكاري ها همواره محرمانگي اطلاعات و صحت عملكرد سرويس ها را تهديد مي كند كه از يك مدير فناوري اطلاعات انتظار مي رود در مواجه با اين معضلات برنامه جامعي داشته باشد ، به اين جهت آشنايي با امكانات و ويژگي هاي تجهيزات موفق و محبوب بازار در اين حوزه همچون تجهيزات فورتينت ، جونيپر ، سيسكو ، سايبروم و سوفوس و حداقل تسلط بر يكي از آنها ضروري مي باشد
لازمه اخذ يك تصميم درست داشتن اطلاعات كامل و دقيق است كه تنها از طريق گزارشات موثق و صحيح بدست مي آيد .اطلاعاتي از تمام اتفاقات و رويداد ها در محيط كاري شبكه هاي اطلاعاتي از قبيل ، ترافيك ، دسترسي ها ، هشدار ها، خطا هاي سيستمي و وضعيت سرويس ها و تجهيزات و تعيين نقاط بحراني براي هر مدير در مقام مسئوليت و پاسخگويي لازم و ضروري است از اين رو دانش و توانمندي در پياده سازي و مديريت حداقل يكي از سيستم هاي مانيتورينگ از قبيل MRTG ، SOLARWINDS ، PRTG ، OPManager ، Arcsight ، CACTI ، NAGIOS و ZABBIX بسيار مهم مي باشد
توانایی راهبری سیستم هایی نظيرERP يا سيستم هاي برنامه ريزي سازماني يا حتي زيرسيستم هايي همچون MIS ، CRM، BPMS ، اتوماسيون اداري واتوماسيون مالي در هر سازمان و شركت در اندازه هاي متوسط و حتي كوچك نيز ضروري مي باشد.
در سازمان ها هر سيستم نرم افزاري براي ذخيرسازي داده ها نياز به يك سيستم متمركز براي مديريت داده هاي عملياتي و سيستمي دارد كه مسئوليت نظارت ، نگهداري ، تعريف حدود و در نهايت پشتيبان گيري و گزارش از آن قطعا خارج از دايره مسئوليت هاي مدير فناوري اطلاعات نيست، متناسب با اندازه سازمان و نوع فناوري بكار گرفته شده در طراحي سيستم نرم افزاري يكي از پايگاه داده هاي رايج در دنيا همچون اوراكل ، مايكروسافت اسكيو ال سرور ، ماي اسكيو ال ، دي بي 2 ، يا حتي اكسس مورد استفاده قرار مي گيرد كه مدير بايد نسبت به آن اشراف كافي داشته باشد.
انتخاب تجهييزات مناسب براي نياز هاي كاربران و سرويس دهنده هاي شبكه و نيز توانايي تشخيص كليات ايرادات سخت افزاري در سيستم هاي كلاينتي و سروري و آشنايي با فناوري هاي قديمي و مدرن بكار رفته جهت تعيين راستاي فعاليت هايي كه نيز به تطابق در آنها ضروري است از جمله توانمندي هاي اوليه يك مدير انفورماتيك است . دوره هاي مهارتي در زمينه سخت افزار توسط شركت هايي نظير CompTIA با ارائه مدارك بين المللي و معتبر با عناوين A+ و يا SERVER+ مخاطب بسياري در بين مهندسان فناوري اطلاعات داشته است
اگر شما مدير فناوري اطلاعات يك سازمان باشيد دير يا زود بايد در خصوص موضوعاتي همچون تله كنفرانس ، VOIP ، ارتباطات تلفني با مراكز ديجيتال مخابرات شهري ، نوع و مكانيزم ارتباطات بين شعبات و دفاتر زير مجموعه و . . . تصميم گيري و اقدام نماييد ، پس بهتر است از امروز مطالعات خود را در زمينه هاي فوق الذكر افزايش داده تا در هنگام مواجه با موج تغييرات در سازمان مجبور به رفتاري منفعلانه و متابعت از مشاوران خارجي و برون سازماني نگرديد.موضوعاتي همچون VOIP با جذابيت ها و امتيازاتي كه دارد بزودي نسل قديم تلفن هاي آنالوگ و ديجيتال را بطور كامل از رده خارج خواهد كرد و فضا و بستري مناسب براي مهندسان فناوري اطلاعات در كسب درآمد و موفقيت هاي شغلي مهيا خواهد نمود.
یکی از مهمترین دغدغه های کسب و کار ها، سازمان ها و شرکت ها حضور قدرتمند و کارامد در فضای وب است، رقابت فشرده تجارت های مختلف در بهینه سازی و جذب مخاطبان از طریق سایت و منافع سرشار اقتصادی آن، وب سایت و مهارت های مدیریت یک وب سایت را به یکی از پولساز ترین مشاغل حوزه IT تبدیل کرده است که حتی برخی فعالان این شغل تحصیلات مربوط به نرم افزار و مهندسی کامپیوتر را هم ندارند و تنها با گذراندن دوره های تخصصی تقریبا شش ماهه به یک شغل باثبات و پردرامد دست یافته اند. از موضوعات این مهارت می توان به مدیریت هاست، پیکربندی CMS ، مدیریت دامنه ها و SEO و موضوعات گرافیکی همچون UI و UX اشاره کرد.
پرچالش ترین بخش هزینه های یک کسب کار، انتخاب کانال صحیح تبلیغات، بودجه بندی مناسب، زمانبدی مناسب و مکانیزم تشخیص و ارزیابی میزان موفقیت و رصد شاخص هایی است که در برنامه تبلیغات تعیین شده است. مارکتیک و دیجیتال مارکتینگ به حدی بهم تنیده شده اند که دیگر امکان شانه خالی کردن مسئول فناوری اطلاعات از موضوعات و مباحث آن تقریبا غیرممکن شده است. مباحث گرافیکی طراحی ، چاپ ، تدوین ، انتشار، فیلم برداری و ابزار های تبلیغات دیجیتال همچون تبلیغات کلیکی ، استوری ها، SEMM ، استفاده از اینفلوئنسر ها و ... از مباحث آن است.
سخن پایانی، توصیه به جوانتر ها
به عنوان یک مدیر فناوری اطلاعات با حدود 20 سال سابقه خدمت در مشاغل مختلف فناوری اطلاعات، در بخش های دولتی ، خصوصی و نیمه دولتی و ... به جوانتر هایی که قصد ورود به این نوع مشاغل را دارند، قویا توصیه میکنم این بلا را بر سر زندگی شخصی و شغلی خود نیاورند! بجای درگیر شدن با 12 موضوع مختلف که هر کدامش در جای خود درامد بسیار عالی میتواند داشته باشد و با حجم امور محوله و ترافیک کار هایی که به شما اجازه نمی دهد در همه این تخصص ها به عمق مناسبی در قامت و شان یک متخصص برسید، کافی است یک مهارت را انتخاب کنید! و روی همان مهارت تمرکز کنید و خواهید دید که تا چند برابر یک مسئول IT درامد خواهید داشت. برنامه نویسی و طراحی نرم افزار، طراحی سایت یا در سطح بالاتر طراحی پورتال، دیجیتال مارکتینگ یا هر کدام از موارد فوق می تواند به تنهایی شما را نه تنها یک کارمند موفق ، بلکه تبدیل به یک کارآفرین نیز نماید و در مدت زمان کوتاهی کمتر از 5 سال خواهید دید که دنیای کارمندی را بدرود خواهید گفت و شغل و کسب و کار شخصی تان را راه اندازی خواهید کرد.
شرکت اکسین ویرا